Sayfalar

19 Temmuz 2011 Salı

Atilla Uranbey



Kaman Ortaokulu Memuru Atilla Uranbey'in kullandığı telefonu görmektesiniz.

Karakovan



Eskiden arıların bal yapması için yukarıda fotoğraflarını gördüğünüz ve "Karakovan" olarak isimlendirilen örme sepetler kullanılırdı.

El Değirmeni


Ali Hatipoğlu'nun bahçesinde yeralan Nuh-u Nebi'den evvel ecdadımızın kullandığı el değirmen taşlarını görmektesiniz. Taşın üzerinde görülenler karasabanın toprağı kazan demirden yapılma uçtur.

Karasaban


Karasabanın toprağı kazan demir bıçağını görmektesiniz.



Ali Hatipoğlu'nun bahçesinde yeralan el değirmen taşlarının üzerinde görünen karasabanın toprağı süren demir uçları görülmektedir. 

Ali Hatipoğlu


Ali Hatipoğlu,  bir taşın üzerine ismini kazımış. Taşın yanındaki de bir at arabası tekerinin göbeğidir.

Kağnı Tekeri ve Pulluk

Ali Hatipoğlu, bahçesinin değişik köşelerini adeta bir açık hava müzesi haline getirerek Nuh-u Nebi'den evvel ecdadımızın kullandıkları kağnı tekeri ile karasabanın yerini alan demir pulluğu ziyaretçilerine sergilemektedir.

Çekiç Ali


Ali Hatipoğlu, yöremiz Abdal aşiretinden Çekiç Ali'yi anlatan bir yazı dizinini çerçeveleterek ziyaretçilerine sergilemektedir.

Güvercinler


Ali Hatipoğlu'nun bahçesinde evcilleştirilmiş güvercinlerini görmektesiniz.

Baran Dağı

Ali Hatipoğlu'nun bahçesine giderken yolun doğu tarafından Baran dağını görmektesiniz.

Köpek


 Ali Hatipoğlu'nun bahçesini bekleyen diğer köpeğinin fotoğraflarını görmektesiniz.

Fotoğrafı çekilirken nasıl herkes poz verirse, Ali Hatipoğlu'nun terbiyeli köpeği de pozunu verdi, biz de bunu hemen değerlendirdik.

Müze

Ali Hatipoğlu, Mandıra binasına bağlı olarak inşa edilmiş bulunan dubleks yapının zemin katı ile üst katını müze haline dönüştürerek hatırası olan değerli eşya ve resimlerini burada konuklarının ziyaretine açmıştır. Yukarıdaki fotoğraf karesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi ile adaletin simgesi olan tarihi el terazisini görmektesiniz.

Müze olarak dizayn edilmiş bulunan dubleksin giriş holündeki duvarda asılı olan Bıçkı'yı görmektesiniz. Nuh'u Nebi'den evvel dülgerlerin, marangozların; ağaç, tahta, kalas ve tomruk biçmek için kullandıkları bir alettir.

Ali Hatipoğlu'nun müzesinde Avcı Köşesi olarak yer alan bölümde silahlarını, diğer malzeme ve eşyalarını görmektesiniz.

Kangal


Ali Hatipoğlu'nun bahçesini fotoğraf karesinde gördüğünüz Sivas Kangal köpeği beklemektedir.

Mandıra

Ali Hatipoğlu bahçesinde besicilik yapmak üzere mandıra binasını da inşa etmiş ama, artık besicilik yapmıyor.

Alaçık


Ali Hatipoğlu'nun bahçesindeki alaçıklardan birini görmektesiniz.

Bahçe

Ali Hatipoğlu'nun Müderris Arasındaki 10 dönüm büyüklüğündeki çiftlik bahçesinden bir görünüm

Arkadaşları


Ali Hatipoğlu'nu tanıtmaya ne hacet ama, internet üzerinden bu siteyi ziyaret edenlerin tanımaları için bir tanıtım yapalım.En sağ başta oturan silindir şapkalı Ali Hatipoğlu, yanındakiler emekli öğretmen Cuma Erzurumluoğlu, emekli memur Recep Altun ve Gürbüz Altun.



Carmık


Ali Hatipoğlu bahçesinde, carmık (gelincik) ile yılanın kavgalı halini görmüş ve onları mumlayarak mekanında fotoğrafta görüldüğü şekilde sergilemektedir.